2009. április 28., kedd

Tényleg méreg a finomított cukor?

Igen! Annak minden fajtája, a fehér, a barna, a "nyers", a melasz. Számos doktor egyenesen méregnek nevezi. Például dr. William C. Martin, aki szerint a finomított cukor méreg a szervezet számára, mert megfosztották az élet erejétõl, fehérjéitõl, enzimjeitõl, vitaminjaitól, ásványaitól ami eredetileg a cukornádban(a xocai csokit cukornád édesíti), vagy a cukorrépában volt. Ami megmaradt az "csupaszra finomított szénhidrát" azaz kalória. (Ezt ne keverjük össze a növényi szénhidráttal, ami nem finomított.) De még annál is rosszabb mert a testbe bekerülve elvonja a szervezetből a vitaminokat, ásványi anyagokat az emésztésére, detoxikálására és kiürítésére való törekvésében.A cukor az emésztés során erjesztő hatású, amikoris ecetsav, szénsav és alkohol keletkezik. Az ecetsav, de főleg az alkohol nagyon erős romboló hatású a bél membránjaira. Az alkohol még a vesét is roncsolja, kihatással van az idegrendszerre. A cukor-fogyasztás savasító hatást vált ki, ennek ellensúlyozására a testben már meglevõ ásványi anyagokat kell a szervezetnek előszednie hogy kiigazítsa a pH egyensúlyt. Például nátriumot, káliumot, magnéziumot, kalciumot. Rendszeres cukor-fogyasztásnál a test kénytelen például a hiányzó kalciumot már a saját csontjaiból is előszedni, ezzel csontritkulást okozva és súlyosbítva a fogszuvasodást, amit eredetileg a cukor erős savassága váltott ki.
Nem is folytatom, mert már ez is horror!
Marketing áldozatok vagyunk?