2009. április 25., szombat

Az étcsoki egészséges?

Az étcsokik sem menekülnek meg attól, hogy a fogyaszthatóság kedvéért a gyártók zsírt és finomított cukrot tegyenek a masszába. Mindkét alapanyag káros a szívre és az érrendszerre. Ha túl sok cukrot és zsírt fogyasztunk, vagyis ha túl sokat eszünk azokból az étcsokikból, melyeket ezekkel az alapanyagokkal turbóztak fel, nem csak hogy ál-étcsokoládét majszolunk, annak tudatában, hogy egészséges édességet eszünk, de még szervezetünket is megterheljük, hiszen a cukor és a zsiradékok elősegítik a magas vérnyomás kialakulását és sokkal fáradékonyabbak is leszünk.
Olyan csokoládét válasszunk, amelyben magas a természetes kakaópor tartalom és minimális a cukor és zsiradék tartalom, akkor biztosak lehetünk benne, hogy olyan édességet fogyaszthatunk, amiben még a flavonoidok is megtalálhatók.