2009. április 25., szombat

Miről van szó?

Csokiról!!!
Na, ez már nem lehet rossz, mert szeretem.

A másik, ami megütötte a fülemet, hogy egészséges, antioxidánsokban, vasban gazdag.
Mi az az antioxidáns? Kell az nekem? Eddig is kellett volna? Oxidálódok? Keveregnek bennem a szabadgyökök? Aztán ha nem kötöm le őket, akkor nagy a veszélye, hogy rákos leszek?

Ezek a kérdések merültek fel első körben.

Először figyelmesen meghallgattam, hogy a dagi nő Amerikában miért szeretett volna olyan csokit, amit ő cukorbetegként is ehet. Élt-halt a csokiért, de nem ehetett, elkezdett hát kísérletezni.

Végülis kifejlesztette a hidegen sajtolt, 70% kakaóból és 30% acai bogyóból készített csokoládét, ami serkenti a hasnyálmirigy inzulintermelését. Kakaóbabnak lefejtette a héját (mert abban van a koffein) és azért sajtolta hidegen, hogy az összes vitamin és ásványi anyag benne maradjon.

Mi az az acai bogyó?